Tadic briest in Spanje: 'Zou titelduel met AZ accepteren, maar dit is een ramp'

Tadic briest in Spanje: 'Zou titelduel met AZ accepteren, maar dit is een ramp'

26-04-2020 09:32
361

Dusan Tadic herhaalt dat hij absoluut niet blij is met de beslissing van de KNVB om geen kampioen van de Eredivisie aan te wijzen. De Serviër meent dat Ajax recht heeft op de landstitel, maar hij ziet ook nog een andere optie.

"Toen ik het nieuws hoorde was ik niet blij natuurlijk", vertelt Tadic aan AS. "Het is niet eerlijk dat er in Nederland geen kampioenen zijn. Wie mij kent, weet dat ik van het spel hou. We hebben een goed seizoen gehad... Ik speel om wedstrijden te winnen, prijzen te pakken en iets te bereiken. Als we de eerste plaats krijgen om in de Champions League spelen, dan moeten we ook de landstitel krijgen."

De Ajax-aanvoerder ziet nog een andere mogelijkheid. "Ik zou het zelfs accepteren om een beslissende wedstrijd te spelen tegen AZ. De winnaar is dan de kampioen. Maar geen kampioen hebben is een ramp", briest Tadic, die binnenkort wel weer het trainingsveld op mag in Amsterdam. "Het is een goed idee om weer in kleine groepen te gaan trainen, zoals ze ook in Duitsland doen. Maar alleen als het veilig is."

"Het is duidelijk dat we ons in deze moeilijke periode van het leven moeten richten op onze gezondheid. We moeten allemaal ons steentje bijdragen, zodat alles zo snel mogelijk weer bij het oude is."