Verbeek slaat af: 'Ik denk niet dat het slim is om mij daarvoor te strikken'

Verbeek slaat af: 'Ik denk niet dat het slim is om mij daarvoor te strikken'

17-05-2020 12:00
33

Gertjan Verbeek ziet zichzelf nooit meer terugkeren bij FC Twente. In het najaar van 2017 en voorjaar van 2018 liep de terugkeer bij zijn jeugdliefde uit op een fiasco.

Verbeek kreeg Twente niet op de rails, was na zes maanden weer vertrokken en de Enschedese club degradeerde uiteindelijk uit de Eredivisie. Hoewel hij na zijn vertrek bij Adelaide United graag aan de slag wil als trainer óf technisch directeur en Twente op zoek is naar een opvolger van Gonzalo García en Ted van Leeuwen, is een terugkeer in de Grolsch Veste erg onwaarschijnlijk.

"Ik denk dat dat heel gevoelig ligt. Daar moeten heel wat beren op de weg opgeruimd worden", vertelt Verbeek in een interview met RTV Oost. "Ik denk niet dat het slim is om mij daarvoor proberen te strikken. Daar ligt teveel oud zeer. Nog niet eens zozeer van mij naar Twente toe, maar ik denk meer bij de supporters, bij de sponsors, bij Leon ten Voorde (Twente-watcher TC/Tubantia, red.). Ik denk dat je dan bij voorbaat kansloos bent."

Technisch directeur
Verbeek wordt deze zomer 58. Hij ziet zichzelf wel aan de slag gaan als technisch directeur. "De kans moet je een keer krijgen. Er zijn ook niet zo heel veel goede technisch directeuren, ik weet ook niet of ik een goede ben, dat moet zich dan uitwijzen. Ik heb ook nog steeds heel veel plezier om op het veld te staan. Maar afgelopen jaar ben ik ook analist geweest bij FOX en dat is me ook goed bevallen."