Voor alle duidelijkheid: ik keer niet terug naar AZ, zoals ik her en der las

"Voor alle duidelijkheid: ik keer niet terug naar AZ, zoals ik her en der las"

17-05-2020 15:22 Laatste update: 16:20
57

Wesley Hoedt weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De 26-jarige Nederlander werd dit seizoen door Southampton verhuurd aan Royal Antwerp FC, maar daar keert hij na de zomer niet terug. Ook AZ lijkt kansloos.

Hoedt maakte dit seizoen een prima indruk in de Jupiler Pro League. Toch komt een eind aan zijn Belgische avontuur. "Jullie hebben al vaak genoeg geschreven dat de aankoopoptie acht miljoen euro bedraagt, en op dit moment is het onrealistisch dat een Belgische club dat betaalt. Antwerp kan de optie nog tot 31 mei lichten, maar ik weet intussen genoeg. Voor mij houdt het in dat mijn tijd bij Antwerp erop zit", zegt hij in Het Nieuwsblad.

De verdediger houdt momenteel zijn conditie op peil bij AZ, waar hij in de jeugd speelde en zijn doorbraak beleefde. "Voor alle duidelijkheid: ik keer niet terug naar AZ, zoals ik her en der las", is hij stellig. Hoedt verdiende via de Alkmaarders een transfer naar SS Lazio, dat hem in 2017 voor zestien miljoen verkocht aan Southampton. In de Premier League kon hij echter nog geen potten breken.

Hoedt heeft een contract tot medio 2022, maar zijn zaakwaarnemer zou al bezig zijn om hem elders onder te brengen. De mandekker mikt op een topcompetitie. "Dat is wel de bedoeling, ja. Ik heb al een aantal aanbiedingen op zak van clubs in die competities. Maar ik moet afwachten. En overleggen met Southampton. Wat duidelijk is, is dat ik op een jaartje huur niet meer zit te wachten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie