Van der Goot over grootste blunder tijdens Ajax-Juve: 'Jezus, wat zegt hij nou?'

Van der Goot over grootste blunder tijdens Ajax-Juve: 'Jezus, wat zegt hij nou?'

Gepubliceerd: maandag 18 mei 2020 om 13:18ma 18-05-2020 om 13:18

Wytse van der Goot was vorig seizoen regelmatig de stem bij de Champions League-krakers van Ajax op Veronica, waardoor hij in korte tijd naam maakte bij het grote publiek. Gevraagd naar zijn grootste blunder, denkt de commentator meteen aan Ajax - Juventus.

Van der Goot noemde Ajax-trainer Erik ten Hag voor drie miljoen kijkers Jan van Halst. "Dat is een soort weeffout in mijn brein", probeert hij zijn fout te verklaren bij Veronica Inside. "In de jaren '90 speelden ze samen op het middenveld bij FC Twente. Toen waren ze allebei nog niet kaal, maar inmiddels wel. En je hebt 'Hag' en 'Halst'. En ik werk veel met Jan in het weekend bij Ziggo, en ik werk regelmatig met Ten Hag als trainer van Ajax als ik hem interview."

"Die twee zijn een soort eeneiige tweeling in mijn hoofd geworden, waardoor ik ze met elkaar inwissel", aldus Van der Goot. "En zo'n verspreking kan je natuurlijk wel maken, dat is niet zo heel erg, mits je hem corrigeert - en dat deed ik niet - en het niet tijdens Ajax - Juventus in de kwartfinale van de Champions League doet."

Van der Goot werd overladen met reacties na zijn fout. "Ik dacht niet echt dat de trainer van Ajax Jan van Halst was. Dan merk je wat voor zwembad vol piranha's Twitter natuurlijk af en toe is, of andere sociale media zijn. Iedereen duikt er vol op. En ik snap het ook wel, want als ik thuis zou zitten, zou ik daar ook om lachen en denken: Jezus, wat zegt hij nou? Jan van Halst?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws