Breaking news

Oppermachtig Ajax overklast Emmen en kan met goed gevoel richting Liverpool

Schotland zet officieel punt achter seizoen: Celtic wint negende landstitel op rij

Schotland zet officieel punt achter seizoen: Celtic wint negende landstitel op rij

Gepubliceerd: maandag 18 mei 2020 om 13:37ma 18-05-2020 om 13:37

Laatste update: maandag 18 mei 2020 om 13:49ma 18-05-2020 om 13:49

Celtic FC is maandag gekroond tot kampioen van Schotland. De clubs in de Premier League hebben een einde gemaakt aan het seizoen, waardoor de koploper uit Glasgow voor het negende seizoen op rij de winnaar is. Het betekent ook dat Hearts of Midlothian degradeert.

De SPFL (Scottish Professional Football League) sprak maandagochtend met de clubs over de afwikkeling van het seizoen. Daaruit bleek dat 33 van de 42 profclubs voor een vroegtijdig einde van het seizoen waren. In tegenstelling tot Nederland, worden er in Schotland wel promotie en degradatie toegepast en een kampioen aangewezen. Celtic pakt daardoor de 51ste landstitel in de clubhistorie en Hearts degradeert.

De ploeg van manager Neil Lennon had een voorsprong van dertien punten op nummer twee Rangers FC toen het seizoen op 13 maart werd gestaakt. Op dat moment had de club 29 wedstrijden gespeeld, één meer dan de aartsrivaal uit Glasgow.

"We hadden allemaal liever een andere uitkomst van het seizoen gezien door het gewoon op het veld, voor supporters af te maken. Gezien de huidige situatie en de ongekende omstandigheden is dit de enige manier om vooruit te kunnen", reageert SPFL-voorzitter Murdoch MacLennan. "Kijkend naar de veiligheid van spelers en supporters is er geen mogelijkheid om het seizoen af te maken. We bedanken de clubs voor deze beslissing."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws