'Ik wilde nog op de foto met Ronaldo, maar die was denk ik boos vertrokken'

'Ik wilde nog op de foto met Ronaldo, maar die was denk ik boos vertrokken'

Gepubliceerd: maandag 18 mei 2020 om 14:20ma 18-05-2020 om 14:20

Laatste update: maandag 18 mei 2020 om 14:25ma 18-05-2020 om 14:25

Miroslav Stoch werd op twintigjarige leeftijd kampioen met FC Twente en kwam later uit voor onder meer Fenerbahçe en PAOK Saloniki, maar het internationale publiek kent de Slowaakse aanvaller vooral van zijn wereldgoal in 2012. Tegenover VICE Sports praat hij over het moment dat hij op het FIFA-gala werd beloond met de Puskás Award.

Stoch maakte in dienst van Fenerbahçe het allermooiste doelpunt van het jaar. "Die uitreiking is tijdens het gala van de Gouden Bal-verkiezing", blikt hij terug met VICE Sports. "Ik zat daar tussen alle beste spelers en trainers van de wereld. Het leek de hemel wel." De Slowaakse aanvaller, inmiddels dertig jaar oud, won de verkiezing met ruime voorsprong op Neymar en Radamel Falcao. "Om eerlijk te zijn heb ik het totaal niet meegekregen. Carlos Valderrama sprak mijn naam heel raar uit, ik begreep nog net dat het om mij ging."

Bovendien werd het Stoch allemaal even te veel. "Toen ik opstond, zag ik door de zenuwen eigenlijk helemaal niets meer. Ik kreeg een soort black-out, het werd compleet zwart voor mijn ogen", vertelt hij. "Na de show kwamen alle spelers achter de schermen nog samen. Daar ben ik op de foto gegaan met Messi, Andrés Iniesta en Xavi. Ik wilde ook nog graag op de foto met Cristiano Ronaldo, maar hij was nergens te bekennen. Messi won dat jaar de Gouden Bal, dus ik denk dat Ronaldo boos was vertrokken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws