Sjaak Swart hekelt KNVB-besluit: 'De Graafschap had moeten promoveren'

Sjaak Swart hekelt KNVB-besluit: 'De Graafschap had moeten promoveren'

18-05-2020 19:00
103

Sjaak Swart snapt weinig van de manier waarop de KNVB een punt heeft gezet achter de seizoenen in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Mister Ajax vindt dat de Amsterdammers recht hebben op de landstitel, terwijl SC Cambuur én De Graafschap promotie verdienden. Dat zegt hij in een nieuwe Alles op Swart.

Swart begrijpt dat de competities in Nederland niet worden afgemaakt, maar in de afhandeling kan hij zich niet vinden. Zo vindt hij dat Ajax de landstitel had mogen krijgen. "In andere landen wordt dat ook gedaan. In Brugge gebeurt dat ook. Ze staan eerste. Je kunt praten en doen wat je wil, maar Ajax stond bovenaan op doelsaldo. Dat is zoveel jaar terug nu eenmaal zo beslist."

"Ik hoorde een paar voetballers ook klagen: laat ze een beslissingswedstrijd spelen tegen AZ. Ja, waarom? Ajax is kampioen, ze hebben de meeste doelpunten gemaakt. Zo is er altijd wat te zeuren", aldus Swart.

Ook Cambuur en De Graafschap kunnen rekenen op de steun van Swart, die een aantal jaar geleden toch echt in woede ontstak door De Superboeren. "Ik gun alle clubs het beste. Dat is toen geweest", doelt hij op het voor Ajax desastreuze duel in 2016. "De Graafschap is ook een mooie club, ik ging er vroeger altijd kijken."

De voormalig buitenspeler kan zich niet vinden in het besluit van de KNVB om geen promotie toe te passen. "Ik vind het niet goed. Ze hadden gewoon één keertje twintig clubs moeten doen. Dan had je één keer of twee keer drie wedstrijden in een week moeten spelen. Dan heb je geen narigheid ook."