'Aanvaring' met Van Leeuwen bij FC Twente: 'Werd iets zakelijker'

'Aanvaring' met Van Leeuwen bij FC Twente: 'Werd iets zakelijker'

18-05-2020 19:25 Laatste update: 19:41
39

De relatie tussen Ted van Leeuwen en Paul van der Kraan is na een zomerse aanvaring 'zakelijker' geworden. Dat vertelt de algemeen directeur van Twente in een groot interview met RTV Oost. Van Leeuwen werd onlangs ontslagen.

Van Leeuwen en Van der Kraan werkten ook al met elkaar samen bij Vitesse. "Ted en ik hebben ergens in september een aanvaring gehad. Ik ben daarna op vakantie gegaan, dus we hebben dat veel later besproken. Het was een verschil van mening over iets. Ik vind niet dat ik daar uitvoerig over moet uitweiden. Daarna hebben we de boel weer opgepakt met elkaar. Het is niet zo dat we in de Vitesse-periode op elkaars verjaardag kwamen, maar we hadden een goede arbeidsverhouding, net als hier. Door die aanvaring is het iets zakelijker geworden, maar we deden wel het werk dat moest gebeuren."

Van der Kraan vond dat er iets moest veranderen bij Twente. Het voetbal was niet goed genoeg, kreeg hij uit meerdere hoeken te horen. "Ik heb bij de rvc naar voren gebracht dat het voetbal zich niet zoals gewenst ontwikkelde. Als je dat wilt ontwikkelen, moet je dat ook aanpakken. Als de mensen die in het stadion zitten en betrokken zijn, supporters en sponsoren, iedere keer tegen je zeggen dat dat waar ze naar moeten kijken niet is wat ze willen zien, moet je er wel iets aan gaan doen."

Van der Kraan miste een beleidsplan toen hij arriveerde bij Twente. "Ik werk nu een jaar bij FC Twente. Ik miste nogal wat in hoe de dingen aangepakt werden. Er was geen beleidsplan, om maar iets te noemen. Als je dat hebt kun je afdelingsplannen en doelstellingen maken. Dan weet iedereen waar we aan werken. Op alle gebieden moet je weten waar je naartoe wilt. Ik heb op geen enkel gebied een beleidsplan aangetroffen. We zijn ermee aan de slag gegaan en het is nagenoeg klaar."