Heracles gaat vijf spelers minder aantrekken: 'Markt is op dit moment moeilijk'

Heracles gaat vijf spelers minder aantrekken: 'Markt is op dit moment moeilijk'

19-05-2020 11:53 Laatste update: 12:01
23

Heracles Almelo gaat snijden in de selectie. Vanaf volgend seizoen bestaat de spelersgroep niet meer uit 30 maar uit 25 spelers, zo laat technisch directeur Tim Gilissen weten aan Tubantia.

Dit heeft twee redenen: de coronacrisis en het besluit van de KNVB om tweede teams niet meer verplicht te stellen. "Als ze wedstrijden spelen heet het misschien Heracles 2, maar het is geen apart team", zegt Gilissen over dat laatste punt. Heracles heeft komende zomer waarschijnlijk vijftien vertrekkers en is op zoek naar tien nieuwe spelers. "De huidige situatie vraagt om aanpassingen", zegt Gilissen, die door de veranderingen niet gaat inzetten op breedteversterkingen.

"We hoeven niet meer koste wat het kost een grote groep te hebben. Het zou ideaal zijn als we de voorbereiding op het nieuwe seizoen op 21 juli beginnen met 20 tot 22 spelers", vindt Gilissen. "Dan hebben we nog acht weken de tijd om verder te kijken en kunnen er gaandeweg nog meer jongens binnendruppelen. Maar de markt is op dit moment nog moeilijk, wij zijn niet de enige club die transfervrije spelers wil, die het ook nog eens goed hebben gedaan."