Update: Heracles Almelo neemt afscheid van verdediger: transfer naar Duitsland

Update: Heracles Almelo neemt afscheid van verdediger: transfer naar Duitsland

19-05-2020 08:42 Laatste update: 14:55
25

Heracles Almelo neemt na dit seizoen officieel afscheid van Jelle van Benthem. De verdediger heeft onderdak gevonden bij een club uit Duitsland.

Dat melden TC/Tubantia en RTV Oost. Volgens beide media vertrekt Van Benthem naar SV Straelen, een club uit de Oberliga, het vijfde (amateur)niveau van Duitsland. Straelen staat momenteel aan kop in de Oberliga en promoveert zoals het er nu naar uitziet naar de Regionalliga.

Van Benthem tekende twee seizoenen geleden een contract bij Heracles. Hij kwam over van FC Twente, maar speelde geen wedstrijd in het eerste elftal van de club uit Almelo. Van Benthem speelde voornamelijk in het beloftenelftal van Heracles. Zijn contract werd onlangs formeel opgezegd door de club.

Nu krijgt Van Benthem (21) een kans in Duitsland. SV Straelen legt hem voor twee seizoenen vast. Straelen ligt net over de grens bij Venlo. De transfer is nog niet via de officiële kanalen aangekondigd.

Update: Heracles Almelo neemt definitief afscheid van Jelle van Benthem. De 21-jarige verdediger verlaat de club transfervrij en tekent een contract bij SV Straelen in de Duitse Oberliga Niederrhein. Met die club zal hij komend seizoen actief zijn in de Regionalliga West op het vierde niveau.