'FC Utrecht en Gudde komen er niet uit: club stapt naar de UEFA'

'FC Utrecht en Gudde komen er niet uit: club stapt naar de UEFA'

19-05-2020 15:05 Laatste update: 15:10
199

FC Utrecht-directeuren Jordy Zuidam en Thijs van Es hebben dinsdag een gesprek gehad met Eric Gudde en Just Spee van de KNVB. De Domstedelingen willen dat de bekerfinale alsnog gespeeld gaat worden, maar dinsdag kwamen de partijen volgens het Algemeen Dagblad niet nader tot elkaar.

FC Utrecht hoopt nu dat de UEFA nog een stokje steekt voor de plannen van de KNVB om het seizoen af te ronden zoals dat nu op tafel ligt. De KNVB besloot dat de eindstand in de Eredivisie wordt gebruikt voor de verdeling van de Europese tickets. Op basis daarvan gaat Willem II als nummer vijf van de competitie Europa in. Bij winst in de bekerfinale had FC Utrecht een ticket gekregen.

De club wil via de UEFA afdwingen dat er alsnog een bekerfinale gespeeld gaat worden met als inzet het Europese ticket. Volgens het Algemeen Dagblad 'schaaft FC Utrecht nog altijd aan het dossier dat daar op de burelen moet belanden'. Gudde liet onlangs doorschemeren de bekerfinale in september of oktober alsnog te willen spelen, maar dan niet voor een Europees ticket. De richtlijnen van de UEFA schrijven voor dat de KNVB er alles aan gedaan moet hebben om de voortzetting van de competitie mogelijk te maken. Omdat de Europese voetbalbond kritisch is over competities die te snel gestopt worden, hoopt FC Utrecht in de UEFA een medestander te vinden.