PSV en Fortuna zijn eruit: doelman tekent voor twee seizoenen in Zuid-Limburg

PSV en Fortuna zijn eruit: doelman tekent voor twee seizoenen in Zuid-Limburg

19-05-2020 17:11
21

PSV en Fortuna Sittard hebben dinsdagmiddag allebei transfernieuws wereldkundig gemaakt. Doelman Yanick van Osch verruilt de Eindhovenaren voor de Zuid-Limburgers.

De 23-jarige Bosschenaar kwam sinds 2015 tot vijftig Keuken Kampioen Divisie-duels namens Jong PSV, kreeg met meerdere vervelende blessures te maken en kan nu toe gaan werken naar zijn Eredivisie-debuut. Bij Fortuna heeft hij een contract voor twee seizoenen ondertekend, met een optie voor nóg een jaar.

Van Osch heeft verheugd gereageerd op het beklinken van zijn transfer. "Ik ben enorm blij met deze nieuwe uitdaging", laat hij weten aan de kanalen van zijn nieuwe werkgever. "Fortuna Sittard is een mooie club. Ik kan niet wachten om hier in Sittard op het veld te staan en de club te helpen met het realiseren van hun sportieve ambities."

Of hij de eerste keus in Sittard zal zijn, hangt af van een eventuele transfer van Alexei Koselev, die de afgelopen twee seizoenen het Sittardse doel verdedigde. De Moldaviër ligt nog één seizoen vast in Zuid-Limburg.