Twente laat welwillende captain in onzekerheid: Er is altijd wel belangstelling

Twente laat welwillende captain in onzekerheid: "Er is altijd wel belangstelling"

20-05-2020 07:45 Laatste update: 07:46
12

Peet Bijen wacht op duidelijkheid van FC Twente. De verdediger, die bij afwezigheid van Wout Brama de aanvoerdersband draagt in Enschede, heeft een aflopend contract, maar zijn toekomst is nog ongewis.

Bijen blijft het liefst bij Twente. "Er zijn nog geen gesprekken geweest", vertelt hij aan TC/Tubantia. "Eerst moet er een nieuwe technisch directeur en een trainer komen. Als het zover is, verwacht ik dat ze met me gaan praten. Ik ben een jongen van de club, kom uit de eigen jeugd, hopelijk heb ik een streepje voor. Ik zou het gek vinden om volgend jaar niet in het rood te spelen of geen thuisduels in De Grolsch Veste te spelen."

De 25-jarige verdediger heeft geduld. "Er zijn zoveel onzekere factoren. Sinds ik betaald voetbal speel, kwam er bijna elk jaar een nieuwe trainer, die kan het wel of niet in je zien zitten. Hoe langer je meeloopt, hoe meer je daarin je draai gaat vinden. Er is altijd wel belangstelling, maar ik wil sowieso eerst het verhaal van FC Twente afwachten."

Als transfervrije speler lijkt Bijen een goede onderhandelingspositie te hebben, omdat veel clubs geen geld hebben voor aankopen en azen op buitenkansjes. Bijen wacht het allemaal af. "Transfervrij zijn is een prima positie. Maar ik vind zekerheid ook fijn."