'Ajax, vijf jaar geen voetbal en nu weer Eredivisie: ik heb een bizarre loopbaan'

'Ajax, vijf jaar geen voetbal en nu weer Eredivisie: ik heb een bizarre loopbaan'

20-05-2020 08:15
14

Paul Quasten geeft het ruiterlijk toe: op 35-jarige leeftijd kan hij terugkijken op een 'bizarre loopbaan'. De kans is groot dat de linksback ook volgend seizoen met RKC Waalwijk in de Eredivisie speelt.

Quasten doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde voor FC Volendam en Willem II, tot een chronische ontsteking van een kniepees voetballen onmogelijk maakte. Na drie operaties een voetballoze periode van vijf jaar, kwam hij via Almere City FC en opnieuw Willem II in 2017 terecht bij RKC, waarmee hij ook volgend seizoen in de Eredivisie speelt.

"Als je dan vijf jaar geen wedstrijden kunt spelen, besef je pas hoe mooi je het hebt als profvoetballer. Die waardering ben je soms een beetje kwijt. Ik wil dit zo lang mogelijk blijven doen. Ik voel me nog heel fit. Ze schatten me geen 35", zegt Quasten in het Brabants Dagblad. Zijn aflopende RKC-contract wordt verlengd. "De club wil met me doorgaan. Daar had ik eerlijk gezegd ook wel op gerekend."

Quasten is door zijn lange periode van inactiviteit uniek in zijn soort. "Ik heb een bizarre loopbaan tot op heden. Ik zou niemand kunnen noemen die is opgeleid bij Ajax, als prof voetbalde, vijf jaar door een blessure geplaagd werd en daarna weer zeven jaar speelde. In de Eredivisie nog wel, als het met RKC allemaal rondkomt."