Update: Van Nistelrooij ontkent: 'Die kleerkast toonde maximale professionaliteit'

Update: Van Nistelrooij ontkent: 'Die kleerkast toonde maximale professionaliteit'

Gepubliceerd: woensdag 20 mei 2020 om 08:02wo 20-05-2020 om 08:02

Laatste update: woensdag 20 mei 2020 om 13:00wo 20-05-2020 om 13:00

Fabio Capello zal Ronaldo Luís Nazário de Lima niet snel vergeten. De voormalige topspits uit Brazilië bezorgde de Italiaanse trainer bij Real Madrid de nodige problemen.

"Het grootste talent dat ik ooit onder mijn hoede heb gehad, is Ronaldo. Maar tegelijkertijd was hij ook de speler die voor de meeste problemen zorgde in de kleedkamer", vertelt Capello aan Sky Sport Italia. "Hij gaf feestjes en deed van alles. Op een gegeven moment kwam Ruud van Nistelrooij naar me toe: trainer, de kleedkamer stinkt naar alcohol."

Capello en Ronaldo kwamen elkaar in 2007 tegen bij Real Madrid, maar de samenwerking was geen lang leven beschoren. Ronaldo verkaste halverwege het seizoen voor 7,5 miljoen euro naar AC Milan. "Op een gegeven moment vertrok Ronaldo, en begonnen we te winnen. Maar als ik praat over puur talent was hij de beste, zonder twijfel."

De inmiddels 73-jarige Capello vertrok in 2007 ook bij Real Madrid. In het seizoen 2017/2018 stond hij voor het laatst aan de zijlijn, in China bij Jiangsu Suning. Ronaldo (43) beëindigde in 2011 zijn loopbaan.

Update: Ruud van Nistelrooij laat op Twitter weten dat hij zich niet kan vinden in de uitspraken van Fabio Capello, zijn voormalige coach bij Real Madrid. Volgens de Nederlander heeft hij nooit aangegeven dat 'de kleedkamer in Madrid naar alcohol stonk'. Volgens Capello was die uitspraak gericht aan het adres van Ronaldo, maar dat ontkent Van Nistelrooij. 'In het licht van enkele verklaringen van Capello, waarin ik hem gezegd zou hebben dat de kleedkamer van Real naar alcohol stonk, wil ik dergelijke beweringen ontkennen', aldus de voormalig Real-spits. 

'Die kleerkast (Ronaldo, red.) toonde vanaf de eerste dag maximale professionaliteit. Van de eerste tot de laatste teamgenoot werkten en verdedigden we het wapen van de club op een professionele manier', sluit Van Nistelrooij af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws