Kritiek op 'passieve' KNVB: 'Dan had je nu waarschijnlijk weer kunnen voetballen'

Kritiek op 'passieve' KNVB: 'Dan had je nu waarschijnlijk weer kunnen voetballen'

Gepubliceerd: woensdag 20 mei 2020 om 15:02wo 20-05-2020 om 15:02

Laatste update: woensdag 20 mei 2020 om 15:03wo 20-05-2020 om 15:03

Het Nederlandse voetbal heeft zich ernstig in de vingers gesneden na de uitbraak van het coronavirus. Dat stelt sportmarketeer Chris Woerts. Vanwege het ontbreken van een plan, zoals in Duitsland, wordt er tot in elk geval 1 september niet gevoetbald in de Eredivisie en Eerste Divisie.

"Nog zonder dat er ook maar één coronamaatregel bekend was hebben de Duitse clubs zich als een eenheid gemeld bij de regering met de vraag: wat moeten wij doen om toch nog te kunnen voetballen? Toen heeft de regering gezegd: maak een plan. En dat hebben ze gedaan", verklaart Woerts aan Trouw.

Een reactie vanuit Zeist bleef uit, constateert hij. "De KNVB heeft lijdzaam toegezien hoe er niets gebeurde. Je moet proactief acteren, niet passief. Als je als bedrijfstak een plan had gemaakt, dan had je nu waarschijnlijk weer kunnen voetballen."

De KNVB zette vier weken geleden een punt achter de Eredivisie en Eerste Divisie. In Duitsland wordt er sinds afgelopen weekend weer gevoetbald en ook in Spanje, Engeland en Italië liggen die plannen er. Onder meer de Belgen, Fransen en Schotten hebben het seizoen beëindigd met een kampioen, degradanten en promovendi.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws