Almere City 'bouwt verder aan toekomst' en haalt ervaren Koolwijk binnen

Almere City 'bouwt verder aan toekomst' en haalt ervaren Koolwijk binnen

Gepubliceerd: woensdag 20 mei 2020 om 17:45wo 20-05-2020 om 17:45

Laatste update: woensdag 20 mei 2020 om 17:58wo 20-05-2020 om 17:58

Ryan Koolwijk speelt vanaf volgend seizoen bij Almere City. De ervaren middenvelder, die afgelopen seizoen uitkwam voor het Slowaakse AS Trencin, tekent een contract tot het einde van het volgende seizoen. 

Dat maakt Almere City via de clubkanalen bekend. Koolwijk speelde voor onder meer Excelsior, NEC en FC Dordrecht en kwam in zijn carrière tot 227 Eredivisie-wedstrijden. "Almere City FC is ambitieus en ik hoop met de club te gaan strijden om promotie naar de Eredivisie", vertelt Koolwijk in een eerste reactie. "Ik voel mezelf topfit, heb de nodige ervaring en hoop daarmee het team op sleeptouw te kunnen nemen."

Almere City was niet de enige club met interesse in Koolwijk, maar de middenvelder hoefde niet lang over zijn beslissing na te denken. "Er waren meerdere clubs geïnteresseerd, maar het gevoel bij Almere City FC was direct goed. We zijn er daardoor vrij snel uitgekomen. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging."

Technisch manager Teun Jakobs is blij de de komst van de routinier. "Ryan is gepokt en gemazeld in de voetballerij. Hij heeft meer dan tweehonderd wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam staan en weet ook hoe het is om met een club uit de Eerste Divisie om promotie te strijden. Daarnaast heeft hij gedurende zijn periodes bij Trencin ervaring opgedaan in het buitenland. Ryan is bovendien een jongen met leiderschap en kan daarmee ook van waarde zijn voor de jongere spelers in de selectie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws