Transfer- en contractnieuws bij VVV: Limburgers presenteren 'tropische verrassing'

Transfer- en contractnieuws bij VVV: Limburgers presenteren 'tropische verrassing'

Gepubliceerd: woensdag 20 mei 2020 om 20:00wo 20-05-2020 om 20:00

VVV-Venlo heeft zich voor komend seizoen versterkt met Jafar Arias. De 24-jarige aanvaller komt over van FC Emmen, waar hij een aflopend contract had. De Limburgers maken de komst van de 'tropische verrassing' middels een ludiek filmpje bekend.

Arias was sinds de zomer van 2018 actief voor Emmen, dat de voormalig jeugdspeler van FC Groningen oppikte bij FC Dordrecht. In het door het coronavirus afgebroken seizoen in de Eredivisie kwam de Nederlandse spits met roots op Curaçao tot zeventien duels, waarvan zes als basisspeler. Daarin scoorde hij niet en gaf hij één assist.

Arias tekent bij VVV een contract voor één jaar, met een optie voor een extra seizoen. "Het feit dat er nu een natuurgrasmat komt te liggen draagt alleen maar bij aan de keuze voor de club", laat hij weten op de clubsite. "Maar natuurlijk kies ik voor het totaalpakket, waarvan ook de ambities en de speelwijze van de club onderdeel uitmaken. VVV-Venlo gaat voor een herkenbare speelstijl, gecombineerd met passie en strijd om op die manier wederom een seizoen in de Eredivisie veilig te stellen."

Technisch Manager Stan Valckx is blij met Arias. "Jafar staat al een tijdje bij ons op 'het lijstje'. Hij is een complete spits. Snelheid, kracht, balvastheid en doelgerichtheid, het zijn allemaal eigenschappen die op hem van toepassing zijn. Met hem halen we een aanspeelpunt in de voorhoede binnen, die past binnen een bepaalde speelstijl die we kunnen hanteren."

"Onder meer bij FC Dordrecht heeft hij in het recente verleden laten zien dat hij een neusje voor de goal heeft", aldus Valckx. "Bij FC Emmen heeft hij zich afgelopen twee seizoenen kunnen ontwikkelen en laten zien van meerwaarde te kunnen zijn op Eredivisie-niveau."

Kum tekent bij
De Limburgers maken ook bekend dat Christian Kum in De Koel blijft. De 34-jarige Duitser verlengt zijn contract tot medio 2021. Valckx omschrijft de verdediger als een 'rots in de branding met een tomeloze inzet'. "Daarnaast kent hij het klappen van de zweep. Hij weet als geen ander wat Eredivisie-voetbal vraagt van een voetballer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws