Klopp beschermt Liverpool-spelers: 'Als je je niet veilig voelt hoeft het niet'

Klopp beschermt Liverpool-spelers: 'Als je je niet veilig voelt hoeft het niet'

Gepubliceerd: woensdag 20 mei 2020 om 21:52wo 20-05-2020 om 21:52

Als Georginio Wijnaldum, Virgil van Dijk of andere spelers van Liverpool niet willen komen trainen, dan heeft Jürgen Klopp daar vrede mee. De Duitse manager van The Reds wil spelers niet tegen hun wil laten trainen en heeft dat zijn selectie ook laten weten.

Vanwege de coronacrisis kan Klopp het zich voorstellen als spelers liever niet naar trainingscomplex Melwood willen komen. "Het is de keuze van de spelers, dat lijkt me duidelijk", zegt de Liverpool-trainer tegenover Sky Sports. "Ik heb tegen ze gezegd dat ze uit vrije wil hier zijn. Normaal gesproken teken je een contract en moet je zijn waar ik zeg dat je moet zijn, maar in dit geval hoef je hier niet te zijn als je je niet veilig voelt."

Spelers hoeven niet bang te zijn dat er maatregelen volgen als ze niet op komen dagen. "Er staat geen straf op niet komen", maakt Klopp duidelijk. "Het is hun eigen beslissing en dat respecteren we voor honderd procent. We zullen nooit iemand in gevaar brengen door ze hier naartoe te laten komen. Ja, we houden van voetbal en ja, het is onze baan, maar het is niet belangrijker dan onze levens of de levens van andere mensen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws