Gedwongen afscheid voor PEC-routinier: 'Dan is het niet leuk meer, daarom stop ik'

Gedwongen afscheid voor PEC-routinier: 'Dan is het niet leuk meer, daarom stop ik'

Gepubliceerd: woensdag 20 mei 2020 om 23:07wo 20-05-2020 om 23:07

Etiënne Reijnen stopt door een slepende enkelblessure noodgedwongen met voetballen. De 33-jarige verdediger van PEC Zwolle wordt niet meer fit en vindt daarom dat zijn kicksen aan de wilgen hangen het enige juiste besluit is.

De gedachte aan stoppen speelde al een aantal maanden bij Reijnen. "Ik heb vijf maanden moeten revalideren van een enkelblessure die ik aan het begin van het seizoen opliep", zegt hij tegen De Stentor.

 "Het echte werk, bijvoorbeeld sprinten, heb ik daarna nooit op honderd procent kunnen doen", gaat de verdediger verder. "Dat gaat in je kop zitten. Dan irriteer je je aan jezelf, aan je lichaam. En dan is het niet leuk meer. Daarom ga ik niet verder."

Daarnaast wilde hij zijn club niet langer met zijn blessure belasten. "Een operatie kost me vier tot zes maanden en dan moet je hopen dat het daarna beter gaat. Als ik 23 was, had ik het meteen gedaan. Maar nu nog een tweede jaar zo strugglen, wil ik mezelf en PEC gewoon niet aandoen. Dan heeft de club niet veel aan mij."

Ondanks het ongelukkige einde van zijn loopbaan gaat Reijnen niet bij de pakken neerzitten. "Voor mij is dit helemaal geen treurig verhaal. Ik ben niet droevig. Ik ben 33 en heb een mooie carrière gehad. Eentje waar ik vooraf voor zou tekenen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws