Derksen kritisch op Ajax: 'Heel onsympathiek dat ze daar niet uitkomen'

Derksen kritisch op Ajax: 'Heel onsympathiek dat ze daar niet uitkomen'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 08:52do 21-05-2020 om 08:52

Laatste update: donderdag 21 mei 2020 om 08:54do 21-05-2020 om 08:54

Johan Derksen vindt het goed dat PSV met de spelers afgesproken heeft om het salaris tijdelijk te verlagen. Bij Ajax verlopen de onderhandelingen daarover een stuk moeizamer, en daar is Derksen dan ook kritisch op.

"Ik vind dat de spelers een morele verplichting hebben om geld in te leveren en dat moet je genuanceerd zien", zegt Derksen in gesprek met Veronica Inside. "Ik was het roerend eens met wat PSV gedaan heeft. Mensen die minder dan 50.000 euro bruto per jaar verdienen, die hoeven niks af te staan. Want voor zo'n salaris moet je je gezin runnen en je hypotheek betalen. Dan houd je niet zoveel meer over en kom je meteen in de problemen, maar de grootverdieners moeten echt inleveren."

Derksen is een stuk kritischer op Ajax. "Het is wat Ajax betreft natuurlijk heel onsympathiek dat ze er daar niet uitkomen. De buitenlandse spelers begrijpen niets van alle morele verplichtingen die je in Nederland hebt. Die buitenlandse spelers moeten ze daar maar eens wijsmaken dat de bomen niet tot in de hemel groeien", aldus de analist, die vindt dat de spelers het voor de fans moeten doen. "Dat zijn de mensen die het geld binnenbrengen zodat zij hun salaris kunnen verdienen, die mensen zijn in grote problemen, zijn hun baan kwijt, hebben een bedrijf dat omvalt en staan met de rug tegen de muur."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Derksen?

(3283 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws