'Binnen vijf jaar wil ik in de staf van Feyenoord 1 komen, dan ben ik 38'

'Binnen vijf jaar wil ik in de staf van Feyenoord 1 komen, dan ben ik 38'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 10:02do 21-05-2020 om 10:02

Melvin Boel (33) wordt komend seizoen de jongste trainer ooit van het hoogste jeugdteam van Feyenoord. In een portret van RTV Rijnmond maakt de 'zelfverzekerde, ambitieuze en succesvolle' coach duidelijk dat hij op termijn de stap naar de hoofdmacht wil maken.

Boel heeft geen ervaring als profvoetballer, maar maakte de laatste jaren naam in de jeugdopleiding van Feyenoord en krijgt nu Feyenoord O18 onder zijn hoede. Daar houdt het wat hem betreft niet op. Boel mag komend seizoen één keer per week meelopen met Feyenoord 1, waar de ervaren Dick Advocaat de baas is.

"Binnen vijf jaar wil ik in de staf van Feyenoord 1 komen. Dan ben ik 38. Mogelijk via Feyenoord Onder 21", zegt Boel tegen Rijnmond. Vanaf 2021 hoopt hij te starten met de opleiding Coach Betaald Voetbal. "Ik voel veel waardering van technisch directeur Frank Arnesen en kijk uit om meer op te steken van Dick Advocaat", zegt hij.

"Als je ziet hoeveel impact hij heeft gehad op Feyenoord door in korte tijd terug te gaan naar de basis, lijkt het mij fantastisch om te ervaren hoe hij dat weet te managen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws