'Min van meer dan zes miljoen euro' niet uitgesloten: 'Meer dan serieus probleem'

'Min van meer dan zes miljoen euro' niet uitgesloten: 'Meer dan serieus probleem'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 10:16do 21-05-2020 om 10:16

Heracles Almelo heeft een 'serieus probleem'. De nummer acht van de Eredivisie krijgt als gevolg van de coronacrisis zware klappen. De zorgen nemen toe, erkent algemeen directeur Rob Toussaint in gesprek met Voetbal International.

Heracles is volgens Toussaint 'voor 75 procent' afhankelijk van sponsoring en ticketing. "De laatste 25 procent is het tv-geld. Reken maar uit hoe groot de schade is als we moeten voetballen zonder publiek. Een omzetverlies van twintig tot veertig procent is aannemelijk", aldus de Heracles-directeur.

"We kunnen stoer doen en zeggen: Niks aan de hand. Maar dan lieg ik. In het beste geval kost ons dit 2,5 miljoen euro. Het slechtste scenario zegt een min van meer dan zes miljoen euro. Dan heb je als club een meer dan serieus probleem."

Toussaint probeert samen met het Heracles-personeel de schouders eronder te zetten. "Je wilt hier samen uitkomen, maar ook ik kan geen enkele garantie geven. Al kan dat bijna geen enkele clubbestuurder. Dit is meer dan een zuchtje tegenwind, dit voel je als bedrijfstak. Het gaat vooral over het al dan niet kunnen spelen zonder publiek. Je zou haast een begroting per wedstrijd gaan maken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws