Schuld Manchester United loopt vroeg in crisis gigantisch op: 42 procent stijging

Schuld Manchester United loopt vroeg in crisis gigantisch op: 42 procent stijging

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 13:27do 21-05-2020 om 13:27

Manchester United begint de gevolgen van de coronacrisis al snel te voelen. De club heeft donderdag bekendgemaakt dat het op 31 maart 2020 een schuld had van 478 miljoen euro.

Dat is een stijging van 42 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. De omzet is met 19 procent gedaald naar 137 miljoen euro. De grootste reden daarvan is dat Manchester United dit seizoen uitkomt in de Europa League, terwijl het vorig seizoen actief was in de Champions League.

De clubleiding had ook een geruststellende boodschap: op 31 maart had United nog de beschikking over honderd miljoen euro aan beschikbare financiële middelen, alsmede 165 miljoen euro onder een kredietfaciliteit. "Dit geeft ons genoeg financiële flexibiliteit om de club te ondersteunen tijdens de coronacrisis", zei algemeen directeur Ed Woodward. "We kijken uit naar het moment dat het team veilig terugkeert op het veld en dat we verder kunnen bouwen aan het momentum dat Ole Gunnar Solksjaer en de spelers voor de onderbreking gecreëerd hadden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws