'VVV werkt aan dubbelslag en is in gesprek met twee oude bekenden'

'VVV werkt aan dubbelslag en is in gesprek met twee oude bekenden'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 15:04do 21-05-2020 om 15:04

Laatste update: donderdag 21 mei 2020 om 17:24do 21-05-2020 om 17:24

VVV-Venlo is nog niet klaar op de transfermarkt. Vito van Crooy (PEC Zwolle) en Moreno Rutten (clubloos) moeten de volgende versterkingen worden in De Koel, aldus De Limburger.

'Bronnen binnen en rondom de club' bevestigen aan het dagblad dat VVV werk maakt van de komst van Van Crooy en Rutten. De twee zijn geen onbekenden in De Koel: Van Crooy (24) is een geboren en getogen Venlonaar, doorliep de jeugdopleiding bij VVV en maakte in 2018 de overstap naar PEC Zwolle. Rutten verliet VVV vorig jaar voor het Italiaanse Crotone.

VVV was afgelopen winter ook al bezig met Van Crooy, maar PEC Zwolle liet hem toen niet gaan. Onder John Stegeman is de vleugelaanvaller geen vaste basisspeler. Van Crooy ligt nog twee jaar vast in Zwolle, waardoor VVV hem een seizoen wil huren.

De gesprekken met Rutten zijn ondertussen ook gaande. De 27-jarige rechtsback keerde vorige week terug uit Italië na een lockdown van negen weken. Hij liet zijn contract bij Serie B-club Crotone ontbinden en is dus transfervrij. Rutten is in beeld als opvolger van Tobias Pachonik, die werd gelinkt aan onder meer PSV en Feyenoord.

Van Crooy en Rutten moeten de vierde en vijfde zomerversterking van VVV worden. De Venlose club legde eerder Jafar Arias, Guus Hupperts en Lukas Schmitz vast.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws