FC Utrecht haalt oude bekende Pieters (18) na vier jaar terug van stadgenoot

FC Utrecht haalt oude bekende Pieters (18) na vier jaar terug van stadgenoot

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 17:40do 21-05-2020 om 17:40

FC Utrecht heeft Tim Pieters (18) na vier jaar weer in de armen gesloten. De komt over van stadgenoot USV Hercules, maakt de nummer zes van de Eredivisie donderdag bekend via de officiële kanalen.

Pieters begon met voetballen bij Hercules, werd in 2014 ontdekt door FC Utrecht, moest in 2016 noodgedwongen terug naar zijn oude club en bewandelt nu dus wéér de omgekeerde weg. De achttienjarige Utrechter maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste van Hercules, dat uitkomt in de Derde Divisie zondag. FC Utrecht is zijn ontwikkeling blijven volgen: komend seizoen mag Pieters aansluiten bij het Jong-team in de Keuken Kampioen Divisie.

De eerste contacten werden in december gelegd. "Ik kreeg van mijn zaakwaarnemer Edwin de Kruijff te horen dat FC Utrecht weer geïnteresseerd was", vertelt hij aan de clubkanalen van zijn toekomstige werkgever. Vervolgens mocht Pieters één week stagelopen. "Toen kwam die vervelende coronatijd, toen werd het nog even spannend of het wel of niet door zou gaan. Uiteindelijk is het doorgegaan en daar ben ik hartstikke blij mee."

Ook technisch directeur Jordy Zuidam is verheugd over de beklonken transfer. "Hij is intelligent en maakt goed gebruik van de ruimtes op het veld. Bovendien heeft hij een goede snelheid, dribbel en passeeractie in huis. Hij is tweebenig en kan daardoor op beide flanken uit de voeten, maar kan ook in de spits spelen", karakteriseert hij Pieters. "We hebben er alle vertrouwen in dat hij de volgende stappen kan zetten bij Jong FC Utrecht. Het is mooi om een jongen uit de stad deze kans te geven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws