PSV'ers doen mee aan corona-onderzoek: 'Aantal infecties en onderlinge besmetting'

PSV'ers doen mee aan corona-onderzoek: 'Aantal infecties en onderlinge besmetting'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 19:35do 21-05-2020 om 19:35

Spelers van PSV, Willem II, RKC Waalwijk en NAC Breda worden de komende maanden gevolgd door twee artsen van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Zij willen onderzoek doen naar de mogelijke ontwikkeling van het coronavirus bij voetballers van de Brabantse clubs.

Spelers worden de komende maanden gemonitord door NAC-clubarts Peter Joosten en zijn collega Jan Kluytmans, valt te lezen bij Omroep Brabant. Als spelers corona-achtige klachten krijgen moeten ze slijm afstaan en wordt er getest. Op die manier kan volgens de onderzoekers bekeken worden of contactsport een snelle bron van besmetting is.

Conclusies van dat onderzoek zouden volgens de wetenschappers heel belangrijk kunnen zijn. "Na een paar maanden zien we het aantal besmettingen", zegt Joosten. "Dan weten we ook of het overeenkomt met de landelijke cijfers. We zien het aantal infecties en of voetbal leidt tot meer onderlinge besmettingen. En ik denk dat we de conclusies wel kunnen doortrekken naar andere teamsporten."

Met de resultaten van het onderzoek krijgt men een idee van het aantal besmettingen onder profvoetballers en of spelers het virus aan elkaar overdragen of dat ze het van hun omgeving krijgen. Met die wetenschap zouden betere beslissingen genomen kunnen worden over het eventueel versoepelen van coronaregels rond teamsport en in de gehele maatschappij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws