'Mensen doen er lacherig over, maar Roda JC betekende echt iets voor Korotaev'

'Mensen doen er lacherig over, maar Roda JC betekende echt iets voor Korotaev'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 21:15do 21-05-2020 om 21:15

Aleksei Korotaev heeft deze week definitief afstand gedaan van zijn Roda JC-aandelen, na drie zeer enerverende jaren. De Zwitsers-Russische zakenman werd begin 2017 gepresenteerd en liet weten met Roda JC de Champions League in te willen, maar belandde kort daarna in de gevangenis in Dubai.

De Zuid-Limburgers zijn deze week opnieuw overgenomen, door de Phoenix Groep onder leiding van Roger Hodenius: dit investeerderscollectief wilde niet verder met Korotaev. Fiscalist Stijn Janssen heeft bemiddeld tussen beide partijen. "Er werd gesproken over advocaten en toestanden. Toen heb ik contact opgenomen en gezegd dat we deze zaak ook op een andere manier konden oplossen", vertelt hij aan Voetbal International. Janssen is uiteindelijk in die opzet geslaagd. "Er is geen advocaat aan te pas gekomen."

Desondanks valt de huidige gang van zaken Korotaev zwaar. "In het belang van de club heeft hij nu een stap opzij gezet. Maar wel met pijn in het hart. Alexei is hier zeer emotioneel onder", stelt Janssen. Volgens de zakenpartner van Korotaev wilde hij dolgraag aan de slag met Roda JC. "Mensen doen er lacherig over, Roda betekende echt iets voor hem. Zeker toen hij in de gevangenis zat en zich zo ellendig voelde."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Keert Roda JC binnen drie jaar terug in de Eredivisie?

(2908 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws