'Negentig procent van de scheidsrechters in Spanje is voor Real Madrid'

'Negentig procent van de scheidsrechters in Spanje is voor Real Madrid'

22-05-2020 13:56
24

Volgens Eduardo Itturalde González, voormalig scheidsrechter in de Spaanse Primera División, heeft negentig procent van de scheidsrechters een voorkeur voor Real Madrid. Zelf zegt hij een zwak te hebben voor Athletic Club de Bilbao.

Veel meer arbiters hebben een voorkeur voor Real Madrid dan voor Barcelona, zegt González bij Cadena Ser. "Negentig procent Real, tien procent Barcelona", zijn de duidelijke cijfers. "Zelf heb ik met allebei de ploegen niets. Ik ben er zelf één van Athletic Club de Bilbao en dat weet ook iedereen. Maar als je daar eerlijk over bent proberen ze je daarop aan te vallen."

Als scheidsrechter met een lichte voorkeur voor Athletic Club, was het voor González wel moeilijk om spits Aritz Aduriz te fluiten. De ervaren Bask maakte deze week bekend te zullen stoppen bij Bilbao. "Hij was geen statische spits, ze zoeken altijd de bal op", vertelt de arbiter. "En van een rustig persoon buiten het veld veranderde Aduriz in een brutaal persoon in het veld. Dan moet je kritisch kunnen blijven kijken."