Silva heeft 'geen spijt' van Ajax-transfer: 'Ik paste niet in Van Bastens visie'

Silva heeft 'geen spijt' van Ajax-transfer: 'Ik paste niet in Van Bastens visie'

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 15:51vr 22-05-2020 om 15:51

Bruno Silva stelde in januari 2008 alles in het werk om FC Groningen te kunnen verruilen voor Ajax en slaagde daar uiteindelijk in. Hoewel het avontuur uiteindelijk beperkt bleef tot 31 optredens, heeft de inmiddels veertigjarige Uruguayaan daar geen spijt van.

De toenmalige rechtsback was in 2005 in Groningen neergestreken en kon een paar jaar later landgenoot Luis Suárez achterna. Silva kwam niet opdagen voor de training en kreeg uiteindelijk zijn zin. Na een half jaar viel hij echter al buiten de boot in Amsterdam, nadat Marco van Basten Adrie Koster afloste als hoofdtrainer. "Hij had een andere visie op hoe we moesten spelen. Daar paste ik niet in", vertelt de Uruguayaan aan ELF Voetbal.

De negentienvoudig international van Uruguay stond nog tot 2012 onder contract bij Ajax, maar werd twee keer uitgeleend en verdween totaal uit beeld. "Ik heb geen spijt van mijn keuze voor Ajax, maar het pakte anders uit dan ik had verwacht", blikt hij terug. Silva richt zich nu op een carrière als trainer en telt zijn zegeningen. "Ik heb mijn jeugddroom om profvoetballer te worden vervuld. Ik ben er trots op dat ik dankzij het voetbal mijn moeder en mijn familie heb kunnen helpen. Daarvoor ben ik ook FC Groningen en Ajax dankbaar. Ik wilde voor de coronacrisis graag weer eens naar Nederland, maar ik zal mijn reis even moeten uitstellen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws