Excelsior zet stadionplannen alsnog door: Juist nu moet je nadenken

Excelsior zet stadionplannen alsnog door: "Juist nu moet je nadenken"

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 16:26vr 22-05-2020 om 16:26

Excelsior is nog altijd van plan om het Van Donge & De Roo Stadion – dat momenteel 4400 bezoekers kan huisvesten – uit te breiden. De uitgebroken coronacrisis is voor de Kralingers geen reden om gas terug te nemen, bevestigt algemeen directeur Ferry de Haan.

De nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie heeft zijn plannen deze week voorgelegd aan de Rotterdamse gemeenteraad. "We zijn er al een tijdje mee bezig en eigenlijk lag het al klaar voor de coronaperiode. We hebben even gewacht met het presenteren, ook omdat er andere zorgen waren. Maar juist nu moet je nadenken over hoe je zaken aanpakt", aldus De Haan in gesprek met Voetbal International.

De Excelsior-directeur noemt het bespreken van de plannen 'een geweldig signaal in deze onzekere tijd' en proeft ook enthousiasme bij de gemeente Rotterdam. Het zal echter nog even duren, voordat de schop daadwerkelijk in de grond gaat. "Oorspronkelijk was het de bedoeling volgend jaar zomer te starten met de bouw, maar dat gaat nu niet lukken. Dat schuift een zomer op. Als alles volgens plan verloopt", houdt De Haan nog een slag om de arm.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Excelsior de potentie om op korte termijn een structurele Eredivisie-club te worden?

(399 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws