'Vlammende' bekerfinale-brief van TOTO: 'Feyenoord zei: we willen meewerken'

'Vlammende' bekerfinale-brief van TOTO: 'Feyenoord zei: we willen meewerken'

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 21:08vr 22-05-2020 om 21:08

FC Utrecht hoeft geen hoop meer te koesteren op Europees voetbal, stelt sportmarketeer Chris Woerts. De Domstedelingen proberen via juridische weg alsnog de bekerfinale tegen Feyenoord te laten spelen en hebben zich al bij de UEFA gemeld.

Volgens Woerts is er al 'informeel' contact geweest tussen FC Utrecht en de Europese voetbalbond. De boodschap voor de nummer zes van de Eredivisie was echter niet hoopgevend en de juridische strijd van FC Utrecht lijkt een 'gevecht tegen de bierkaai'. "Iets wat de KNVB besloten heeft nog een keer wijzigen, gaan ze nooit doen. De UEFA gaat niet meer marchanderen met de besluitvorming van de KNVB", laat hij weten in Veronica Inside.

Een bekerfinale om de sportieve eer – zoals KNVB-directeur Eric Gudde onlangs al opperde – lijkt het hoogst haalbare. "TOTO (de hoofdsponsor van de KNVB, red.) heeft een vlammende brief naar de KNVB geschreven, waarom ze die wedstrijd überhaupt niet spelen. Desnoods op een moment dat het wel allemaal kan. Feyenoord heeft gezegd: daar gaan we aan meewerken."

Medio juni zal er een vergadering van de UEFA plaatsvinden. Hierin zal de voetbalbond beslissen over de afwikkeling van de Europese seizoenen én de clubs die komend seizoen Europa in mogen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws