Woerts opent tv-beerput: Ziggo dreigt niet te verlengen met FOX, NOS betaalt niet

Woerts opent tv-beerput: Ziggo dreigt niet te verlengen met FOX, NOS betaalt niet

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 21:29vr 22-05-2020 om 21:29

Het conflict tussen betaalzender FOX Sports en tv-aanbieder Ziggo dreigt hoog op te lopen. Volgens sportmarketeer Chris Woerts is de kans levensgroot dat de FOX-zenders binnenkort niet meer aangeboden worden via Ziggo.

Woerts sprak onlangs al in Veronica Inside over een 'machtsstrijd' tussen beide partijen. In de uitzending van vrijdagavond was hij opnieuw te gast en gaf hij een update over de polemiek tussen FOX en Ziggo, die in het nadeel van FOX uit lijkt te pakken. "Ziggo zit rustig achterover te leunen. Die hebben Formule 1, de Premier League gaat weer opstarten. Die hebben geen enkele noodzaak om hun contract met FOX te verlengen. Sterker nog: de kans is groot dat de FOX-kanalen bij Ziggo op 1 augustus op zwart gaan. Die kans is groter dan negentig procent. Want Ziggo heeft geen zin om te betalen voor abonnees die niet naar FOX kijken."

Mogelijk volgen andere tv-aanbieders dit voorbeeld. "Die hebben hetzelfde gezegd: als er niet geleverd wordt... KPN, CAI Westland, Delta, heel veel van die distributeurs die zeggen: waarom zouden we betalen, voor iets wat we niet geleverd hebben gekregen? Dat is ook een strijd."

Ook de NOS betaalt niet
De rechtenhouder van de Eredivisie heeft volgens Woerts bovendien een extra probleem: de NOS, die de beelden van FOX gebruikt voor de Studio Sport-samenvattingen. "Zij hebben in het laatste kwartaal nog niet betaald voor de samenvattingen", aldus Woerts. "Dat is ook opvallend. Want dat is een bedrijf dat wij met zijn allen betalen met belastinggeld. Daar zijn de clubs wel een beetje pissig over. Zij hangen vaak de moraalridder uit: je moet betalen, solidair zijn, belachelijk dat sommige mensen niet betalen. Nu blijken ze zelf ook niet te betalen, dat zet wel kwaad bloed."

De NOS is dit formeel gezien wel verplicht, stelt Woerts. "In het contract met de NOS staat dat ze expliciet 34 speelrondes hebben gekocht. Maar als er geen 34 gespeeld worden, zeggen ze: dan betalen we niet voor die laatste rondes."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws