Blind had Champions League-finale bijna gemist: 'De scheids overdreven bedankt'

Blind had Champions League-finale bijna gemist: 'De scheids overdreven bedankt'

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 21:32za 23-05-2020 om 21:32

Danny Blind is voorlopig de laatste aanvoerder van een Nederlandse club die de Champions League-beker omhoog mocht houden en koestert die status. De 58-jarige Zeeuw weet als geen ander dat het ongeluk van een misgelopen finale in een klein hoekje zit.

 In 1987 was hij geblesseerd voor de Europa Cup II-finale tegen Lokomotiv Leipzig, een jaar later kreeg hij rood tegen KV Mechelen. In 1995 was hij present tijdens de Champions League-finale tussen Ajax en AC Milan, al scheelde het niet veel: in de halve finale tegen Bayern München maakte hij hands in het strafschopgebied. "Ik kreeg geel, maar dat had ook makkelijk rood kunnen zijn. De Hongaarse scheidsrechter Sándor Puhl spaarde me. Ik ben na afloop nog wel even naar hem toe gegaan en heb hem overdreven bedankt voor het uitstekend leiden van de wedstrijd", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Zoals bekend won Ajax de eindstrijd dankzij een puntertje van Patrick Kluivert. Voor Blind had het verhaal nóg mooier kunnen zijn. "Het is nauwelijks voor te stellen, maar ik krijg dus in de laatste minuut een grote kans om de 2-0 te maken. In zó'n wedstrijd bij 1-0 voor in de laatste minuut nog naar voren als centrale verdediger... Haha, ik deed het op instinct." De vader van Daley Blind kan er 25 jaar na dato nog altijd om lachen. "Nu zie je die goal van Patrick steeds voorbijkomen, anders was ik ook onderdeel geweest van dat minuutje zendtijd. Met een beetje mazzel zie je mij nog net de beker optillen, haha."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Komt er ooit nog een Nederlandse club die het Ajax van 1995 opvolgt als Champions League-winnaar?

(2167 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws