'Goed getimede' karatetrap van Van Gaal: 'De scheids leek geïmponeerd door Milan'

'Goed getimede' karatetrap van Van Gaal: 'De scheids leek geïmponeerd door Milan'

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 16:53za 23-05-2020 om 16:53

Patrick Kluivert kan zich de beruchte karatetrap van Louis van Gaal tijdens de Champions League-finale van 1995 nog goed herinneren. Volgens de toenmalige matchwinner van Ajax kantelde de wedstrijd na de actie van zijn trainer.

Gevaarlijk spel van AC Milan-verdediger Marcel Dessaily werd niet bestraft door scheidsrechter Ion Craciunescu: de furieuze Van Gaal reageerde met een imitatie van Dessaily langs de lijn. "Dat was een vrij ongebruikelijke actie. Maar wel een goed getimede", oordeelt Kluivert 25 jaar na dato in gesprek met De Telegraaf. "De scheidsrechter leek geïmponeerd door de grote namen van AC Milan en floot bijna alles in hun voordeel. Dat was daarna voorbij en de vonk van Van Gaal sloeg op ons over."

Kluivert zat toen nog in de dug-out, maar merkte aan alles dat het momentum vanaf dat moment bij Ajax lag. "Het moment dat ik opstond van de bank vergeet ik nooit. Het stadion was voor de helft gevuld met Ajax-fans en die zorgden voor een geluidsexplosie. De adrenalinekick die ik daardoor kreeg, wilde ik vasthouden en mee de wedstrijd in nemen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Komt er ooit nog een Nederlandse club die het Ajax van 1995 opvolgt als Champions League-winnaar?

(2167 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws