Absolute Bundesliga-kraker wacht: 'Thuis steeds van Bayern gewonnen'

Absolute Bundesliga-kraker wacht: 'Thuis steeds van Bayern gewonnen'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 09:40zo 24-05-2020 om 09:40

Thomas Müller was zaterdag op dreef bij Bayern München, dat een overtuigende 5-2 zege boekte op Eintracht Frankfurt. Der Rekordmeister leeft daardoor net als Borussia Dortmund in topvorm toe naar de Bundesliga-topper van dinsdagavond.

"Het wordt een cruciale week", zegt Müller tegen Sky. "Het is ons doel om deze week drie zeges te boeken en een enorme stap te zetten. Ik ben vooral erg blij met de intensiteit waarmee we spelen. We hebben zeker geen perfecte wedstrijd gespeeld, maar wij marcheren en Dortmund marcheert. We kunnen ons verheugen op dinsdag."

De dertigjarige aanvaller was de aangever bij de openingstreffer en maakte zelf de 2-0 tegen Frankfurt. Bayern pakte na de winterstop al 28 punten in tien duels. Dortmund blijft met 27 punten niet ver achter. "Ik hoop dat we met een glimlach het stadion van Dortmund verlaten. Maar we zullen hard moeten werken", stelt Müller.

De koploper verdedigt met nog zeven duels te gaan een voorsprong van vier punten op de rivaal. Bij Dortmund is desondanks ook veel vertrouwen na de 0-2 winst bij VfL Wolfsburg. "Ik denk dat we ook van Bayern kunnen winnen. Sinds ik bij Borussia speel, hebben we steeds thuis van ze gewonnen en uit van ze verloren. Laten we die reeks dan nu maar voortzetten", aldus Manuel Akanji.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie wint de Bundesliga-topper: Dortmund of Bayern?

Borussia Dortmund
54%
Bayern München
31%
Gelijkspel
14%
(520 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws