Martinez kiest eigen opvolger bij België: Ik heb al wat namen in mijn hoofd

Martinez kiest eigen opvolger bij België: "Ik heb al wat namen in mijn hoofd"

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 11:58zo 24-05-2020 om 11:58

Roberto Martinez heeft na zijn contractverlenging een nóg stevigere vinger in de Belgische pap: het bondscoachschap combineert hij nu met de rol van technisch directeur bij de KBVB. Na zijn ambtstermijn, die in 2022 afloopt, mag de Spanjaard zijn eigen opvolger aanwijzen.

Het idee van de KBVB is dat Martinez de komende twee jaar een assistent onder zijn vleugels neemt die vanaf 2022 het stokje overneemt. De komende maanden gaat de bond op zoek naar de ideale man. Als technisch directeur heeft Martinez zelf het laatste woord.

"Er is geen specifiek profiel", vertelt de bondscoach bij De Zondag. "Ik zie het heel breed. Een open-minded persoon in elk geval. Iemand die mensen kan samenbrengen en ideeën kan kanaliseren. Een voetbalachtergrond. Iemand die invloed kan hebben op het volgende decennium. Ik heb al wat namen in mijn hoofd, ja. Ik heb de afgelopen jaren in het Belgische voetbal al meerdere jonge mensen ontmoet die de job zouden aankunnen."

"Na de nodige procedures zouden we binnen enkele maanden een definitieve beslissing moeten kunnen nemen", legt Martinez uit. "Of het een ex-Rode Duivel moet zijn, weet ik niet, het is toch meer een managementfunctie: organisatie, structuren... Al ben ik blij dat veel Rode Duivels nu al bezig zijn, en heel terecht, met een mogelijke toekomst als coach. Ook dat kan het Belgische voetbal vooruit helpen."

Stiekem had Martinez al wel een naam in gedachten, maar die koos een andere route. "Timmy Simons, in wie ik ongelooflijk veel vertrouwen heb, is daar een mooi voorbeeld van", stelt de bondscoach. "Timmy ontwikkelt zich op dat terrein uitstekend, eerst bij Club Brugge en nu bij Zulte Waregem (waar hij assistent-trainer is, red.)."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws