'Luuk de Jong lapt Spaanse coronaregels aan zijn laars en zit in de problemen'

'Luuk de Jong lapt Spaanse coronaregels aan zijn laars en zit in de problemen'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 17:41zo 24-05-2020 om 17:41

Laatste update: zondag 24 mei 2020 om 18:14zo 24-05-2020 om 18:14

Luuk de Jong zit in de nesten. De spits van Sevilla heeft zich niet gehouden aan de Spaanse coronamaatregelen en kan een zware sanctie verwachten, meldt Marca.

De Jong schoof zaterdag aan bij een barbecue met de Argentijnen Lucas Ocampos, Franco Vázquez en Éver Banega en hun aanhang, zo bleek uit een Instagram-story van Banega's vrouw. Ze verwijderde de foto's snel, maar toen was het kwaad al geschied. Samenscholingen zijn in Spanje nog steeds streng verboden.

Met hun acties hebben De Jong, Ocampos, Vázquez en Banega grote schade aangericht, schrijft Marca. De Spaanse krant beschrijft het incident als een frontale aanval op de hervatting van de Primera División en de totale Spaanse sport. Het viertal van Sevilla lijkt immers de alle voorschriften rond het coronavirus aan hun laars te lappen.

De Primera División mag vanaf de week van 8 juni hervat worden, zo bevestigde de Spaanse premier Pedro Sánchez deze week. Vanaf 12 juni wordt de competitie uitgespeeld. Saillant detail: voor Sevilla staat meteen de stadsderby tegen Real Betis op het programma. Het is onduidelijk welke straf De Jong, Ocampos, Vázquez en Banega boven het hoofd hangt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws