Update: Genk bevestigt interesse in Heracles-topscorer Dessers: 'Ideaal profiel'

Update: Genk bevestigt interesse in Heracles-topscorer Dessers: 'Ideaal profiel'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 20:19zo 24-05-2020 om 20:19

Laatste update: zondag 24 mei 2020 om 21:33zo 24-05-2020 om 21:33

KRC Genk heeft zich bij Heracles Almelo gemeld voor topscorer Cyriel Dessers. De club uit Almelo wil de spits echter niet goedkoop de deur uit doen en heeft kenbaar gemaakt zes miljoen euro te willen ontvangen voor Dessers.

Dat melden Het Belang van Limburg en TC/Tubantia zondagavond. Bij TC/Tubantia wordt echter niet gesproken over een vraagprijs van zes miljoen euro. Met vijftien doelpunten werd Dessers gedeeld topschutter in de Eredivisie. Dat heeft ook Genk opgemerkt, de club hoopt Dessers in huis te kunnen halen. Dessers stond ook in de belangstelling van enkele buitenlandse clubs, maar door de coronacrisis lijkt die interesse wat afgenomen te zijn.

In Almelo verwacht men dat Dessers aankomende zomer vertrekt. Volgens Het Belang van Limburg wil Heracles dus zes miljoen ontvangen, maar Genk heeft dat bedrag nog niet op tafel gelegd. Zo zag de Belgische club een eerste bod op Dessers geweigerd worden. Genk heeft recent een tweede bod gedaan, maar het is niet bekend of het verschil tussen de vraagprijs en het huidige bod overbrugd kan worden.

Genk zou voor Dessers zijn derde Belgische club zijn. Eerder kwam de aanvaller al uit voor Oud-Heverlee en KSC Lokeren.

Update: Genk heeft de interesse in Heracles-topscorer Dessers in gesprek met Sporza kenbaar gemaakt. "Cyriel is jong, Belgisch, polyvalent en doelgericht. Dat bewees hij afgelopen seizoen", geeft men bij de club aan. "Hij heeft ook een link met Limburg (Dessers groeide op in Vechmaal, red). Een ideaal profiel dus", aldus Genk.

Ook Voetbal International mengt zich in het gesprek rondom de interesse van Genk in Dessers. Volgens het medium heeft Genk een tweede bod neergelegd bij Heracles, maar gaan de clubs nog niet om tafel. Heracles zou het bod niet hoog genoeg vinden. Hier kan op de korte termijn verandering in komen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws