Kritiek op KNVB-besluit: 'In Nederland is de stekker er te vroeg uitgetrokken'

Kritiek op KNVB-besluit: 'In Nederland is de stekker er te vroeg uitgetrokken'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 21:27zo 24-05-2020 om 21:27

Yoëll van Nieff is van mening dat de KNVB een fout heeft gemaakt door al in een vroeg stadium te besluiten de Eredivisie niet uit te spelen dit seizoen. De verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, heeft met zijn Hongaarse ploeg Puskás Akadémia inmiddels de eerste wedstrijden weer gespeeld.

Binnenkort start de competitie in Hongarije weer. Van Nieff heeft zin in de eerste competitiewedstrijd tegen koploper Ferencvaros. "Het is wel lekker dat we ons direct kunnen meten met een goed voetballende ploeg", vertelt hij in gesprek met RTV Noord. "Wij proberen ook altijd vooruit te spelen. Het kan best een mooie wedstrijd worden. Het is de eerste wedstrijd van in totaal acht. We spelen twee keer in de week dus het zijn echt Engelse weken."

Van Nieff begrijpt er echter niets van dat de competitie in Nederland niet uitgespeeld wordt, maar hij nuanceert zijn standpunt wel. "In Nederland is de stekker er in mijn ogen te vroeg uitgetrokken. Er had wellicht beter gecommuniceerd moeten worden. Maar wie ben ik om daar iets van te zeggen?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws