'PEC pareert interesse Ajax, PSV, Milan en Liverpool en behoudt supertalent (15)'

'PEC pareert interesse Ajax, PSV, Milan en Liverpool en behoudt supertalent (15)'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 23:49zo 24-05-2020 om 23:49

Laatste update: zondag 24 mei 2020 om 23:52zo 24-05-2020 om 23:52

PEC Zwolle heeft Rav van den Berg (15) uit handen kunnen houden van Nederlandse én Europese topclubs. Het supertalent - broertje van Sepp van den Berg - wordt in de gaten gehouden door Ajax en PSV, maar ook door buitenlandse clubs als Liverpool en AC Milan.

De Stentor meldt zondagavond dat het PEC daarentegen gelukt is om Van den Berg zijn eerste contract in Zwolle te laten ondertekenen. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen. Een stunt, gezien de interesse van buitenaf. PEC was bang voor een vertrek van Van den Berg, aangezien de club dan alleen een opleidingsvergoeding had ontvangen. Nu kan er dus een transfersom gevraagd worden.

Van den Berg speelt op het moment in het O17-elftal van de club en wil bij PEC doorbreken in de Eredivisie. Er is door de club en de speler een ontwikkelingsplan opgesteld, hetgeen erg belangrijk was voor het kamp Van den Berg na het 'gejonas' met broer Sepp.

De jongeling krijgt volgend seizoen om als jongste speler een positie in het eerste elftal te bemachtigen. Daarnaast trainde hij in januari ook al mee met de hoofdmacht van de club en maakte hij minuten in een oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem. PEC-trainer John Stegeman is erg gecharmeerd van Van den Berg en binnen de club wordt hij zelfs als talentvoller gezien dan zijn oudere broer Sepp.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws