'FC Groningen en Fortuna Sittard naderen akkoord: transfer van één miljoen euro'

'FC Groningen en Fortuna Sittard naderen akkoord: transfer van één miljoen euro'

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 14:09ma 25-05-2020 om 14:09

Laatste update: maandag 25 mei 2020 om 14:44ma 25-05-2020 om 14:44

Mark Diemers is hard op weg naar FC Groningen. Volgens de Limburger is een akkoord tussen Fortuna Sittard en FC Groningen aanstaande.

De Groningers zouden ongeveer één miljoen euro betalen voor de middenvelder. Een deel van het transferbedrag bestaat uit bonussen. Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee wil niets kwijt over een mogelijk vertrek van Diemers. "We hebben met Groningen afgesproken dat we met elkaar praten over Diemers, maar niet meer met de media", aldus Ultee tegen het medium.

De aanstaande transfer is opvallend, daar FC Groningen in financieel zwaar weer zit tijdens de coronacrisis. De club krijgt financiële hulp van de gemeente en moest onlangs elf medewerkers ontslaan.

Diemers werd ook in verband gebracht met interesse van Feyenoord. Dat lijkt echter niet concreet te zijn geworden. Diemers heeft twee seizoenen voor Fortuna Sittard gespeeld. Daarvoor kwam hij drie jaar uit voor De Graafschap en drie seizoenen voor FC Utrecht.

Reactie FC Groningen
FC Groningen wil in gesprek met VoetbalPrimeur weinig kwijt over een mogelijke transfer van Diemers. "Wij hebben nog geen transfer gemeld. Mark Jan Fledderus heeft gezegd dat Mark Diemers een interessante speler is en graag voor FC Groningen wil spelen", aldus een woordvoerder, die ook niet ingaat op de transfersom. Al is 'aannemelijk' dat er voor Diemers betaald moet worden, die nog een contract heeft tot 2021. "Wat je zegt, dat is aannemelijk. Iedereen weet onze financiële situatie op dit moment. Wij hebben daar verder niets over te melden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een begrijpelijke transfer van FC Groningen?

(2031 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws