'FC Groningen en Fortuna Sittard naderen akkoord: transfer van één miljoen euro'

'FC Groningen en Fortuna Sittard naderen akkoord: transfer van één miljoen euro'

25-05-2020 14:09 Laatste update: 14:44
191

Mark Diemers is hard op weg naar FC Groningen. Volgens de Limburger is een akkoord tussen Fortuna Sittard en FC Groningen aanstaande.

De Groningers zouden ongeveer één miljoen euro betalen voor de middenvelder. Een deel van het transferbedrag bestaat uit bonussen. Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee wil niets kwijt over een mogelijk vertrek van Diemers. "We hebben met Groningen afgesproken dat we met elkaar praten over Diemers, maar niet meer met de media", aldus Ultee tegen het medium.

De aanstaande transfer is opvallend, daar FC Groningen in financieel zwaar weer zit tijdens de coronacrisis. De club krijgt financiële hulp van de gemeente en moest onlangs elf medewerkers ontslaan.

Diemers werd ook in verband gebracht met interesse van Feyenoord. Dat lijkt echter niet concreet te zijn geworden. Diemers heeft twee seizoenen voor Fortuna Sittard gespeeld. Daarvoor kwam hij drie jaar uit voor De Graafschap en drie seizoenen voor FC Utrecht.

Reactie FC Groningen
FC Groningen wil in gesprek met VoetbalPrimeur weinig kwijt over een mogelijke transfer van Diemers. "Wij hebben nog geen transfer gemeld. Mark Jan Fledderus heeft gezegd dat Mark Diemers een interessante speler is en graag voor FC Groningen wil spelen", aldus een woordvoerder, die ook niet ingaat op de transfersom. Al is 'aannemelijk' dat er voor Diemers betaald moet worden, die nog een contract heeft tot 2021. "Wat je zegt, dat is aannemelijk. Iedereen weet onze financiële situatie op dit moment. Wij hebben daar verder niets over te melden."