Vitesse hard geraakt: verlies van 3,6 tot 6,9 miljoen euro dreigt voor Arnhemmers

Vitesse hard geraakt: verlies van 3,6 tot 6,9 miljoen euro dreigt voor Arnhemmers

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 14:32ma 25-05-2020 om 14:32

Voor Vitesse dreigt een verlies van 6,9 miljoen euro als er komend seizoen niet met fans gespeeld mag worden. Indien er tot 1 januari 2021 zonder publiek gespeeld wordt, draaien de Arnhemmers een verlies van 3,6 miljoen euro.

Dat blijkt volgens de Gelderlander uit het kort geding dat Vitesse heeft aangespannen tegen Michael van de Kuit, eigenaar van het Gelredome. Maandag kwam de zaak voor bij de kantonrechter. Vitesse wil tot september geen of maximaal de helft van de huur (doorgaans 150.000 euro per maand) betalen omdat er geen wedstrijden gespeeld kunnen worden. De eigenaar van het Gelredome is het daar niet mee eens en vindt dat de club zich voor financiële steun moet melden bij clubeigenaar Valeri Oyf.

Volgens de advocaat van Vitesse is er 'geen sprake van een dreigend faillissement' van de club. De Arnhemmers kunnen twee à drie miljoen euro besparen door bezuinigingen op de werkvloer en binnen de seelctie. Vitesse is van plan ook met de spelers in gesprek te gaan over een loonoffer. Volgens de Gelderlander hoopt Vitesse voor 1 juni op duidelijkheid van de kortgedingrechter, omdat op die dag de huur overgemaakt moet worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws