Update: Dursun corrigeert Van Gelder: Barça vraagt De Jong niet om advies

Update: Dursun corrigeert Van Gelder: Barça vraagt De Jong niet om advies

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 18:19ma 25-05-2020 om 18:19

Laatste update: zaterdag 30 mei 2020 om 08:20za 30-05-2020 om 08:20

FC Barcelona heeft slechts zes spelers als 'onverkoopbaar' bestempeld. De rest van de selectie mag bij een goed bod vertrekken uit Camp Nou, schreven Spaanse media dit weekeinde. Jack van Gelder weet dat de Catalanen willen doorselecteren.

Marca meldde dat het onrustig is in de selectie van Barça, dat alleen Marc-Andre ter Stegen, Gerard Piqué, Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Lionel Messi en Ansu Fati absoluut niet kwijt wil komende zomer. "Ik denk dat ze een beetje willen doorselecteren", zegt Van Gelder bij Paniekvoetbal van Ziggo Sport. "Het verhaal gaat ook dat gevraagd is aan Frenkie de Jong om na te denken over versterkingen", onthult de presentator.

"Die kwam onder meer met Andre Onana, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt", stelt Van Gelder, die zich afvraagt of het een goed idee is dat de Catalanen uitgebreid zouden winkelen bij Ajax. "Ik zit in het boek van Van Gaal en zit nog eens te kijken naar dat elftal van hem in die tijd. Dat was gewoon Ajax met een Barcelona-shirt aan. Dat kun je niet nog een keer maken."

Update: Jack van Gelder komt terug op zijn uitspraak over Frenkie de Jong. De Ziggo Sport-presentator 'onthulde' onlangs dat de oud-Ajacied door FC Barcelona was gevraagd om na te denken over transfers, waarna de namen van Andre Onana, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt vielen. Het verhaal blijkt echter niet te kloppen.

"Ik heb inmiddels contact gehad met Ali Dursun, de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong, en die zei dat het totale onzin is", zegt Van Gelder, die het bericht aanvankelijk geloofde. "Maar ik werd gecorrigeerd. Dan ben ik zo groot, en daar zouden jullie een voorbeeld aan moeten nemen, om te zeggen dat ik verkeerd zat", grapt hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws