Ex-aangever prijst Huntelaar aan: 'Heerenveen moet geen seconde nadenken'

Ex-aangever prijst Huntelaar aan: 'Heerenveen moet geen seconde nadenken'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 08:58di 26-05-2020 om 08:58

Laatste update: dinsdag 26 mei 2020 om 18:10di 26-05-2020 om 18:10

Klaas-Jan Huntelaar maakte in 2004 en 2005 de ene na de andere goal namens sc Heerenveen, de club die hem nu weer terug wil halen. Zijn voormalig aangever Ugur Yildirim zou een hernieuwde samenwerking tussen beide partijen van harte toejuichen.

Volgens de wereldkampioen vrije trappen van 2004 zou zijn oud-ploeggenoot in sportief én commercieel opzicht van grote waarde zijn voor Heerenveen. "Haal hem en het aantal seizoenkaarthouders vliegt omhoog, denk ik!", aldus Yildirim in gesprek met Radio Camataru. "Zoals ik Klaas-Jan ken, is het echt een voetballer, liefhebber, nummer één. En hij wil nog doorgaan."

Dat The Hunter in augustus 37 jaar wordt, zou volgens de voormalig rechtsbuiten geen belemmering moeten zijn. "Ik vind dat Heerenveen niet één seconden na moet denken. Áls ze hem kunnen halen en áls hij zelf ook daadwerkelijk wil, dan moeten ze dat zeer zeker doen", vindt Yildirim. "Dat hij bij Ajax niet altijd speelt, dat kan ik nog net begrijpen. Maar ik denk dat Klaas-Jan Huntelaar echt nog van meer waarde kan zijn dan de spitsen die Heerenveen de afgelopen jaren heeft gehad, ondanks zijn leeftijd."

Huntelaar loopt momenteel uit zijn contract bij Ajax. De Amsterdammers willen met hem door, maar Huntelaar lijkt het niet te zien zitten om nóg een jaar reserve te zijn.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Huntelaar terugkeren?

(1897 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws