PSV geeft mogelijk 'vier miljoen euro weg': 'Met Champions League-voetbal hoger'

PSV geeft mogelijk 'vier miljoen euro weg': 'Met Champions League-voetbal hoger'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 10:18di 26-05-2020 om 10:18

Laatste update: dinsdag 26 mei 2020 om 10:21di 26-05-2020 om 10:21

PSV-fans die een seizoenkaart aanschaffen voor volgend seizoen, hebben geen recht op volledige compensatie als publiek de hele competitie niet welkom is in de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben die regeling bewust weggelaten, in tegenstelling tot enkele andere Eredivisie-clubs.

"Stel dat we een heel seizoen zonder publiek moeten spelen, dan is de kans heel groot dat we volgend jaar opnieuw aan de deur van de supporters moeten staan", zegt commercieel directeur Frans Janssen in De Telegraaf. "Dat wij ze opnieuw moeten vragen alsjeblieft af te zien van tegemoetkoming. Dat vonden wij dit jaar al pijnlijk genoeg en willen we niet nog een keer doen. Al is er echt wel naar die optie gekeken."

PSV-fans hebben voor volgend seizoen de keuze uit een all-in seizoenskaart voor twee jaargangen (inclusief oefenduels, bekerduels en Europese wedstrijden), een reguliere seizoenkaart en een 50/50-kaart, waarbij de houder negen thuiswedstrijden mag bezoeken. Met de all-in seizoenkaart loopt de Eindhovense club mogelijk miljoenen aan inkomsten mis, vooral rond Europese wedstrijden.

"Met de opties die er zijn, geven we vooral veel weg", zegt Janssen. Wanneer er volgend seizoen geen publiek welkom is, zullen de extra's van een all-in seizoenkaart opschuiven naar de twee daaropvolgende seizoenen. "Dat wij daarmee afzien van Europese recettes, betekent dat we als club mogelijk zo’n vier miljoen euro weggeven. Met Champions League-voetbal ligt dit bedrag nog hoger."

Janssen rekent desondanks op meer opzeggingen dan de 800 waarmee PSV normaal te maken krijgt. Hij verwacht dat er 2000 minder seizoenkaarthouders zijn komend seizoen. "Ik zou in deze situatie tekenen voor maar 800 opzeggingen, maar we moeten heel reëel zijn. Ik houd rekening met een teruggang richting de 25.000, maar ik hoop dat dit echt niet lager uitvalt. We weten in ieder geval dat we er alles aan gedaan hebben iedereen bij ons te houden", aldus Janssen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws