AZ-icoon Kist: 'Als Ajax dit via de UEFA moet vernemen, is dat niet chique van AZ'

AZ-icoon Kist: 'Als Ajax dit via de UEFA moet vernemen, is dat niet chique van AZ'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 12:18di 26-05-2020 om 12:18

AZ-icoon Kees Kist is verrast door het verzoek van zijn club om het landskampioenschap alsnog in ontvangst te mogen nemen. De Alkmaarders legden contact met de UEFA, zonder dat concurrent Ajax en de KNVB hiervan op de hoogte waren.

Deze gang van zaken zorgt ook bij de Gouden Schoen-winnaar van 1979 voor gefronste wenkbrauwen. "De directie heeft, zeker in deze vervelende coronaperiode, veel contact met de KNVB en Ajax. Als die dan via de UEFA moeten vernemen dat AZ de eerste plaats van Ajax aanvecht, dan is dat niet zo chique", oordeelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Kist begrijpt dat het doelsaldo leidend is in de competitiereglementen, maar baalt er wel stevig van. "Met een AZ-hart is het voor mij ook heel moeilijk te verteren dat Ajax door de KNVB tot nummer één is benoemd. Tot dit jaar wist AZ nooit van topclubs te winnen. En net nu we ze allemaal klappen om de oren hebben gegeven, wordt de competitie niet uitgespeeld", aldus de Steenwijker. "Een beslissingswedstrijd, desnoods voorafgaand aan het nieuwe seizoen, was misschien wel het beste geweest."

Nu is het voor AZ een kwestie van uithuilen en verder kijken naar het volgende seizoen. Kist verwacht dat de ploeg van Arne Slot opnieuw een gooi kan doen naar de landstitel. "Als zij erin slagen dit team bij elkaar te houden, dan krijgen Ajax, PSV en Feyenoord het écht moeilijk om kampioen te worden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws