'Spanning in de Eredivisie stijgt: gelijkspel in KKD bij stemming over tv-ranking'

'Spanning in de Eredivisie stijgt: gelijkspel in KKD bij stemming over tv-ranking'

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 12:53di 26-05-2020 om 12:53

De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben gestemd over de ranking die bepalend is voor de verdeling van de tv-gelden, meldt het Algemeen Dagblad. Hoewel het seizoen 2019/2020 niet is afgemaakt, zullen er naar verwachting tóch punten te verdienen zijn voor de tv-ranking.

Met uitzondering van de vier Jong-elftallen waren er zestien stemgerechtigden in de Keuken Kampioen Divisie. De meerderheid van de stemmen zou bepalen of het seizoen 2019/2020 wel óf niet mee zou tellen. De uitslag is uiteindelijk 8-8 geworden: de resultaten van het seizoen tellen hierdoor voor 75 procent mee, meldt het AD.

In de Keuken Kampioen Divisie-pot is zeven miljoen euro opgenomen, die onder de clubs verdeeld wordt. Net als in de Eredivisie levert de eindrangschikking een bepaald aantal punten op. Alle punten over de laatste tien seizoenen worden bij elkaar opgeteld: de clubs met het hoogste aantal punten maken aanspraak op het grootste percentage van de tv-pot.

Over de verdeling van de tv-gelden in de Eredivisie moet nog een beslissing worden genomen: mogelijk wordt gekozen voor een vergelijkbare oplossing als in de Keuken Kampioen Divisie. Wij maakten onlangs al een item over hoe de ranking voor komend seizoen eruit zou kunnen zien.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws