'NEC komt met verjaardagscadeau en houdt talentvolle back binnenboord'

'NEC komt met verjaardagscadeau en houdt talentvolle back binnenboord'

26-05-2020 21:01
6

NEC heeft een belangrijke slag geslagen met het verlengen van het contract van Bart van Rooij. De jonge rechtsback, die dinsdag 19 jaar werd, stond in de belangstelling van diverse clubs en heeft toch besloten om bij te tekenen in Nijmegen.

De oorspronkelijke verbintenis van Van Rooij liep tot de zomer van 2021, maar op zijn verjaardag heeft de talentvolle verdediger de duur van zijn contract met een jaar verlengd. Dat weet Omroep Gelderland te melden. Daarnaast is er volgens het regionale medium ook een optie voor nog een extra seizoen afgesproken.

Van Rooij brak afgelopen seizoen door bij NEC. Hij verdrong Terry Lartey Sanniez in september 2019 uit de basis en stond die plek daarna ook niet meer af. De 19-jarige back kwam dit jaar tot 24 wedstrijden in het eerste elftal van de Nijmegenaren.

NEC bracht dinsdag zelf het nieuws naar buiten dat doelman Job Schuurman zijn eerste profcontract in het Goffertstadion tekende. De eerdere verbintenis van Schuurman liep op 1 juli van dit jaar af en is met één jaar verlengd.De 20-jarige goalie uit Bemmel heeft zijn debuut voor het eerste elftal nog niet gemaakt.