'Ook met die vergelijking met Frenkie de Jong ben ik helemaal klaar'

'Ook met die vergelijking met Frenkie de Jong ben ik helemaal klaar'

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 07:24wo 27-05-2020 om 07:24

Laatste update: woensdag 27 mei 2020 om 07:27wo 27-05-2020 om 07:27

Rick Zuijderwijk heeft zijn contract bij Willem II tot medio 2023 verlengd en wil komend seizoen definitief doorbreken in Tilburg. De middenvelder wordt vaak vergeleken met Frenkie de Jong, maar daar zit hij zelf totaal niet op te wachten.

In januari werd de negentienjarige Zuijderwijk door Spaanse media zelfs als 'nieuwe Frenkie de Jong' in verband gebracht met een transfer van FC Barcelona. Van de Catalanen heeft hij nooit wat gehoord. "Nee. De mensen onthouden dat er ooit een bericht is geweest waarin ik met Barcelona in verband werd gebracht. Ze beginnen er altijd over", zegt het talent in het Brabants Dagblad. "Ook met die vergelijking met Frenkie de Jong ben ik helemaal klaar. Ik ga mijn eigen weg en ben er voorlopig heel tevreden mee."

Zuijderwijk kent het verhaal van Virgil van Dijk, die de jeugdopleiding van Willem II doorliep maar nooit zijn doorbraak in het eerste elftal van Tilburg beleefde. De middenvelder wil dat wél. "Willem II heeft me dit seizoen bij de selectie van het eerste elftal gehaald. Als je eenmaal zover bent dan wil je er ook doorbreken. Natuurlijk ken ik het verhaal van Van Dijk. Het accent ligt toch vaak op spelers die eerder zijn weggegaan. Ik wil bij Willem II eerst naam maken in het eerste elftal", aldus Zuijderwijk, die vorig seizoen in twee invalbeurten negentien speelminuten kreeg in de Eredivisie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws